Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-09-19/p-na-la-finele-anului-curent-va-fi-elaborata-strategia-in-domeniul-protectziei-consumatorilor-pentru-26510.html
Data: Sep 19, 2012 (12:29)

Până la finele anului curent va fi elaborată Strategia în domeniul protecţiei consumatorilor pentru anii 2013-2020

Până la finele anului curent, Ministerul Economiei va elabora Strategia  în domeniul protecţiei consumatorilor pentru perioada 2013-2020. Afirmaţia în cauză a fost efectuată în cadrul şedinţei  de marţi, 18 septembrie în cadrul şedinţei Consiliului coordonator în domeniul protecției consumatorului.

Viceministrul Economiei, Octavian Calmâc a specificat că scopul noii Startegii este de a consolida capacităţile decizionale şi de protecţie a consumatorului, ce va fi atins printr-un set de măsuri precum ar fi: promovarea şi asigurarea inofensivităţii produselor şi serviciilor, asigurarea infrastructurii pentru distribuţia şi repartizarea bunurilor şi serviciilor vitale, facilitarea procesului de revendicare a drepturilor şi recuperării prejudiciilor, promovarea consumului durabil, eficientizarea raporturilor în baza tehnologiilor informaţionale, reglementarea practicilor de comerţ şi raporturilor contractuale, etc.

“O importanţă deosebită în noua strategie este necesar de acordat elaborării şi implementării programelor educaţionale şi de informare despre drepturile consumatorilor, precum  şi ridicării nivelului de încredere în sistemul instituţional existent în acest domeniu”, a menţionat Octavian Calmâc.

Totodată, în carul consiliului a fost efectuată şi o sinteză a a situaţiei curente în domeniul protecţiei consumatorilor şi a acţiunilor întreprinse în anii 2008-2012, relatează Ministerul Economiei.

Textul integral al Raportului de evaluare a situatiei curente în domeniul consumatorilor și a gradului de implementare a Strategiei pentru anii 2008-2012 poate fi gasit accesând http://www.mec.gov.md/rapoarte-protectia-consumatorilor-si-supravegherea-pietei/