Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-09-17/forumul-economic-moldorus-va-avea-loc-pe-11-octombrie-2012-la-moscova-26474.html
Data: Sep 17, 2012 (13:09)

Forumul economic moldo-rus va avea loc pe 11 octombrie 2012, la Moscova

”Potențialul sectorului agroindustrial al Moldovei, instrument de colaborare comercial-economică și investițională între Republica Moldova și Federația Rusă” va fi genericul Forumului economic moldo-rus care va avea loc pe 11 octombrie 2012, la Moscova, a informat astăzi, în cadrul ședinței comitetului de lucru, Marina Petrov, director al Direcției Expoziții și Târguri a Camerei de Comerț și Industrie. Forumul se va desfășura în contextul participării țării noastre cu stand național la ediția a XIV-a a Expoziției agroindustriale ”Toamna de aur” din Moscova, Rusia, în perioada 11-14 octombrie 2012.

Reuniunea este organizată de CCI a Moldovei și CCI a Moscovei, cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă și a proiectului USAID ”Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED)”, cu scopul de a contribui la intensificarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state în domeniul agroindustrial, a elucida problemele pe acest segment de colaborare și a propune soluții la ele.

Potrivit sursei citate, la Forum vor participa factori de decizie din ambele țări, agenți economici, asociații de business. ”În cadrul evenimentului vor fi făcute prezentări de proiecte investiționale, tehnologii, cercetări și inovații, vor fi abordate aspecte ale comerțului dintre Moldova și Rusia, colaborarea interregională și coordonarea în comun a proiectelor, parteneriatul public-privat în sectorul agroindustrial. Tematica Forumului este actuală, or, atât țara noastră, cât și Rusia sunt interesate de modernizarea și atragerea investițiilor în domeniu”, a accentuat Marina Petrov.

Expoziția agroindustrială ”Toamna de aur” din Moscova, Rusia, este considerată cel mai important eveniment agrar al statelor din CSI și Europa de Est, iar Moldova va participa pentru prima dată cu stand național la acest eveniment. Agenții economici autohtoni vor prezenta și vor organiza degustări de produse, vor putea lua parte la concursuri, mese rotunde.

Potrivit CCI, participarea întreprinderilor autohtone va fi finanțată parțial din fondurile Programului de Promovare a Exporturilor și Atragere a Investițiilor.