Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.09.2012

Jose Manuel Barroso: Comisia Europeană va susţine Moldova pe calea apropierii de standardele şi valorile europene

Jose Manuel Barroso: Comisia Europeană  va susţine Moldova  pe calea apropierii de standardele şi valorile europene

Urmare a unei înțelegeri convenite anterior, astăzi a avut loc o convorbire telefonică a Prim-ministrului Vlad Filat cu Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea evoluției relațiilor moldo-comunitare și implementarea agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, informează un comunicat al Guvernului.

Prim-ministrul a reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova pentru parcursul său european și a menționat că Guvernul RM va continua implementarea agendei de reforme, în vederea apropierii de standardele europene și realizarea obiectivului principal privind integrarea în Uniunea Europeană. 


Premierul a făcut o scurtă trecere în revistă a acțiunilor întreprinse de Republica Moldova în contextul negocierilor Acordului de Asociere cu UE, menționînd progresul înregistrat în cadrul rundei ordinare care s-a încheiat chiar astăzi la Chișinău, inclusiv privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, dar și în ceea ce tine de  liberalizarea regimului de vize cu UE.
Vlad Filat a mulţumit Preşedintelui Comisiei Europene pentru sprijinul constant acordat ţării noastre, menționînd în context importanţa asistenţei financiare de care beneficiază Republica Moldova din partea structurilor europene.

Jose Manuel Barroso a apreciat efortul autorităților Republicii Moldova în vederea realizării obiectivului de integrare europeană și a dat asigurări că Comisia Europeană  va susţine țara noastră pe calea apropierii de standardele şi valorile europene.

Președintele Comisiei Europene a felicitat Republica Moldova pentru procesul de reforme promovate și pentru negocierile extrem de eficiente purtate cu Uniunea Europeană, reiterînd că semnarea Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană pînă la Summit-ul Parteneriatului Estic din septembrie 2013 este un obiectiv realist și fezabil.
Premierul a reiterat invitația privind efectuarea unei vizite în Republica Moldova, pe care Jose Manuel Barroso a acceptat-o, precizînd că aceasta ar putea avea loc în viitorul apropiat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus