Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.09.2012

Șeful diplomaţiei moldoveneşti va avea o serie de întrevederi cu oficialii letoni

 Șeful diplomaţiei moldoveneşti va avea o serie de întrevederi cu oficialii letoni

Potrivit MAEIE, în perioada 14-16 septembrie 2012 Viceprim-ministrul, Ministrul afacerilor externe şi integrării europene Iurie Leancă va participa la lucrările Conferinţei de la Riga, Letonia. Acest forum reprezintă o platformă recunoscută pe plan european în cadrul căreia anual sunt abordate cele mai actuale subiecte pe agenda internaţională, reunind lideri politici, comunitatea de afaceri, experţi notorii în domeniu etc. Agenda conferinţei prevede efectuarea unei prezentări de către Viceprim-ministrul I. Leancă în cadrul sesiunii dedicate conflictelor îngheţate şi impactul acestora asupra securităţii europene.

În contextul participării la lucrările Conferinţei de la Riga, şeful diplomaţiei moldoveneşti Iurie Leancă va avea o serie de întrevederi cu oficialii letoni - Preşedintele Letoniei, Andris Berzinš, şi omologul său  Edgars Rinkevičs. Pe agenda discuţiilor vor figura subiecte de interes comun privind promovarea cooperării bilaterale moldo-letone în diverse domenii și susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

Actuala vizită de lucru a Ministrului Leancă se realizează în contextul marcării în acest an a jubileului de 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Letonă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus