Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.09.2012

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Președintele și coproprietarul Concernului rus „Lukoil” SA, Vaghit Alekperov

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Președintele și coproprietarul Concernului rus „Lukoil” SA, Vaghit Alekperov

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Președintele și coproprietarul Concernului rus „Lukoil” SA, Vaghit Alekperov, aflat în vizită la Chișinău.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce vizează dezvltarea economiei și activitatea investitorilor străini în Republica Moldova.

Premierul a relatat despre recenta sa vizită oficială în Federația Rusă, care s-a încheiat chiar astăzi. Vlad Filat a apreciat această vizită drept una productivă și a menționat că relațiile moldo-ruse se dezvoltă dinamic, avînd și o perspectivă bună pentru extindere în toate sferele de cooperare.

Prim-ministrul a menționat că unul din subiectele principale, care au fost abordate în cadrul întrevederilor cu conducerea Federației Ruse, a vizat cooperarea în domeniul energetic, precizînd  că securitatea energetică este o prioritate a Guvernului Republicii Moldova.

„Negocierile unui nou acord în domeniul energetic trebuie să poarte un caracter complex. Trebuie să discutăm nu doar despre problemele ce țin de livrarea gazelor naturale, ci și de condițiile de tranzit, soluționarea problemelor privind datoriile acumulate etc. În acest sens, vom munci și în continuare pentru a solutiona toate problemele existente și a ajunge la consens”, a spus Prim-ministrul. 

Totodată, Vlad Filat a remarcat faptul că, atît Președintele rus, Vladimir Putin, cît și Premierul, Dmitri Medvedev, au confirmat că Federația Rusă este interesată în promovarea investițiilor sale în economia Republicii Moldova.


La rîndul său, Președintele Concernului „Lukoil” a menționat că aceste afirmații sînt susținute pe deplin de către investitorii ruși și a exprimat speranța că dinamizarea relațiilor la nivel politic între cele două state va contribui și la intensificarea relațiilor comercial-economice și investiționale. În acest context, Vaghit Alekperov a menționat că, compania pe care o conduce examinează posibilitatea extinderii și diversificării activității în Republica Moldova.

Vaghit Alekperov a precizat că „Lukoil” este prezent pe piața moldovenească din anul 1995 și, actualmente, LUKOIL-Moldova este unul din liderii de pe piaţa produselor petroliere şi a gazelor lichefiate din Republica Moldova.

Președintele Concernului „Lukoil” a apreciat activitatea Guvernului Republicii Moldova și personal al Premierului Vlad Filat în vederea susținerii investitorilor străini și a exprimat speranța că efortul depus va contribui la îmbunătățirea climatului de afaceri în Republica Moldova, precum și va ajuta la depășirea problemelor legate de criza financiară care a afectat întreaga lume, informează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus