Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.09.2012

Ministrul Afacerilor Interne a semnat un contract de asistenţă financiară pentru crearea laboratorului ADN

Ministrul Afacerilor Interne a semnat un contract de asistenţă financiară pentru crearea laboratorului ADN

Astăzi, 12 septembrie 2012, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean a semnat cu ataşatul economic şi comercial al Ambasadei Spaniei la Bucureşti, Emilio Guerra, Anexa III a contractului de asistenţă financiară, pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate, pentru crearea laboratorului ADN în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În acest sens, reprezentanţii spanioli au prezentat angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne studiul de fezabilitate realizat în conformitate cu prevederile contractului de consultanţă, încheiat la data de 8 iunie 2012.

Crearea laboratorului ADN constituie o prioritate a Guvernul Republicii Moldova, reieşind din premisele reformei demarate privind reorganizarea poliţiei şi angajamentelor asumate în contextul Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE.

Ministrul a mulţumit pentru cooperarea fructuoasă între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Spaniei, în domeniul combaterii criminalităţii, care reprezintă o prioritate a MAI, în contextul reformei instituţionale lansate şi a adus sincere aprecieri pentru studiul elaborat şi prezentat spre examinare.

Potrivit MAI,  valoarea totală a contractului constituie 135.000 euro şi implică angajamentul autorităţilor spaniole în finanţarea efectuării unui studiu de fezabilitate privind crearea unui laborator de analize ADN în cadrul MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus