Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.09.2012

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintelele Adunării Naţionale a Ungariei

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintelele Adunării Naţionale a Ungariei

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintelele Adunării Naţionale a Ungariei, Kövér László, în cadrul vizitei oficiale la Budapesta.

În cadrul întrevederii, László Kövér a menționat buna calitate a relațiilor bilaterale dintre țările noastre, inclusiv pe dimensiunea interparlamentară și a specificat că, în cadrul Parteneriatului Estic, Republica Moldova este cea mai ambițioasă țară și că Ungaria sprijină fără rezerve suveranitatea țării noastre. Preşedintelele Adunării Naţionale a Ungariei a mai menționat că țara sa este gata să împărtășească și în continuare din experiența integrării europene și că este foarte important ca procesul de extindere al UE să nu bată pasul pe loc.

Cu referință la relațiile dintre țările noastre, Președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat că acestea sunt excepționale, atât bilaterale, cât și interparlamentare. Marian Lupu a exprimat recunoștință omologului său maghiar  pentru suportul Ungariei a aspirațiilor de integrare europeană ale țării noastre, dar și pentru dezvoltarea Proiectul Twinning, pentru găzduirea de către Ambasada Ungariei la Chișinău a Centrului Comun de Eliberare a Vizelor, pentru activitatea reprezentanților Ungariei în Misiunea EUBAM, pentru susţinerea obiectivelor europene ale RM pe parcursul preşedinţiei maghiare a UE şi pentru eforturile ferme în promovarea Parteneriatului Estic în general, şi a Republicii Moldova în particular. Menționând suportul Ungariei în contextul aspirațiilor de integrare europeană a Moldovei, Marian Lupu a specificat că liberalizarea regimului de vize ar consolida societatea și statalitatea Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul întrevederii, Marian Lupu a semnat cu omologul său maghiar un nou  Acord de cooperare privind parteneriatul strategic dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Ungariei,  în care se face referinţă la Articolul 49 al Tratatului UE și care prevede perspectiva clară de integrare europeană pentru țara noastră. Pe finalul întrevederii, Marian Lupu i-a adresat Preşedintelele Adunării Naţionale a Ungariei, Kövér László, invitația de a vizita Republica Moldova în cadrul unei vizite oficiale, informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus