Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.09.2012

Guvernul a aprobat o serie de decizii ce vizează cooperarea internațională

Guvernul a aprobat o serie de decizii ce vizează cooperarea internațională

Executivul a dat curs negocierilor asupra proiectului Acordului de cooperare în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al României. Iurie Leancă a precizat că necesitatea inițierii negocierilor respective a apărut urmare a situației critice create în Republica Arabă Siriană în legătură cu conflictul armat declanșat în acest stat. Ținînd cont de faptul că Republica Moldova nu dispune de o misiune diplomatică în Republica Arabă Siriană, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va stabili cadrul normativ cu privire la cooperarea în acest sens cu partenerii din România.

Potrivit altei decizii, aprobate în ședința de astăzi, vor fi iniţiate negocierile asupra proiectului Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Centrului Comun de Contact Galaţi. Pentru negocierea acestui proiect a fost împuternicit ministrul Aferilor Interne, Dorin Recean.

Tot astăzi, Guvernul i-a acordat ministrului de interne, Dorin Recean, depline puteri pentru semnarea Acordului între executivele Republicii Moldova şi cel al Federaţiei Ruse, privind readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală şi a Protocolului de implementare a Acordului între cele două Guverne, privind readmisia persoanelor aflate în situaţie de şedere ilegală.

Maia Sandu, ministrul Educaţiei, a fost împuternicită să semneze Programul  executiv dintre Guvernele Republicii Moldova şi cel al Poloniei în domeniul culturii, educaţiei şi ştiinţei pe anii 2012 – 2014.

Guvernul a aprobat Memorandumul de înţelegere între Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei şi Unitatea de Investigaţii Financiare pe lîngă Ministerul de Finanţe şi Credit Public al Statelor Unite Mexicane, privind cooperarea în schimbul de informaţii financiare referitoare la spălarea banilor şi finanţarea terorismului, semnat la Sankt Petersburg, la 10 iulie 2012, precum și proiectul Memorandumului de înţelegere în domeniile sănătăţii şi ştiinţelor medicale între Ministerele Sănătăţii al Republicii Moldova şi Ministerul Muncii, Sănătăţii şi Afacerilor Sociale al Georgiei, semnat la Tbilisi, la 9 iulie 2012.

Tot astăzi, a fost aprobat şi Protocolul semnat la Aşgabad la 30 mai curent, privind introducerea modificărilor la Acordul cu privire la colaborarea statelor-membre ale CSI în domeniul geodeziei, cartografiei, cadastrului şi exploarării la distanţă cu sondă a Pămîntului, din 9 octombrie 1992.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus