Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.09.2012

Stefan Fule: UE va susţine şi în continuare Republica Moldova în vederea atingerii scopurilor pe care şi le-a propus

Stefan Fule: UE va susţine şi în continuare Republica Moldova în vederea atingerii scopurilor pe care şi le-a propus

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Comisarul european pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, Stefan Fule.

În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce ţin de procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, fiind trecute în revistă şi ultimele evenimente în acest sens.

Stefan Fule a menţionat progresele înregistrate de Republica Moldova pe calea integrării europene, precizînd că menţinerea aceluiaşi ritm în continuare va ajuta ţara noastră să se apropie şi mai mult de obiectivul prioritar pe care şi l-a stabilit.

În context, Vlad Filat a menţionat că mesajul transmis de Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, precum că negocierile dintre UE şi Republica Moldova pe marginea Acordului de Asociere ar putea fi finalizate în 2013 este o confirmare a faptului că eforturile depuse de ţara noastră pe calea integrării europene sînt apreciate la justa valoare. 

Prim-ministrul a spus că R. Moldova va continua să implementeze reformele demarate anterior, deoarece acesta vor aduce ţara noastră şi mai aproape de valorile europene.

În alt context, Vlad Filat a mulţumit Comisarului european pentru sprijinul UE în vederea depăşirii situaţiei legate de seceta fără precedent care a afectat ţara noastră în  acest an.

Stefan Fule a dat asigurări că UE va susţine şi în continuare Republica Moldova în vederea atingerii scopurilor pe care şi le-a propus, informează Serviciul de presă al Guvernului .

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus