Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.09.2012

Şedinţă preparatorie a grupului de negociatori privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător

Şedinţă preparatorie a grupului de negociatori privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător

La data de 5 septembrie 2012 la Ministerul Economiei a avut loc şedinţa preparatorie a grupului de negociatori privind instituirea Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, condusă de către Octavian Calmîc, Viceministru al economiei. Şedinţa a fost organizată în contextul celei de-a 3-a runde de negocieri dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care se va desfăşura în perioada 11-14 septembrie la Chişinău.
 
În acest sens, reprezentanţii Republicii Moldova şi ai Comisiei Europene au făcut schimb de oferte tarifare iniţiale privind accesul bunurilor pe piaţă, care a fost pregătită în baza consultărilor desfăşurate cu producătorii autohtoni şi Asociaţiile din Republica Moldova. Subiectul va fi pus în discuţie în mod exhaustiv în cadrul negocierilor RM-UE de săptămîna viitoare.
 
Astfel, la şedinţa preparatorie, persoanele implicate au prezentat poziţiile de negociere pe capitolele aferente ZLSAC cum sunt: bariere tehnice în calea comerţului, măsuri sanitare şi fitosanitare, achiziţii publice, comerţul cu bunuri etc.
În baza poziţiilor expuse, Ministerul Economiei, în calitate de instituţie coordonatoare a întregului proces, va elabora mandatul privind desfăşurarea următoarei runde de negocieri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus