Trimite e-mail | Printeaza
Externe
06.09.2012

Opinia publică privind UE s-a ameliorat - sondaj Eurobarometru

Opinia publică privind UE s-a ameliorat - sondaj Eurobarometru

Europenii sunt mai pozitivi față de UE decât acum câteva luni, majoritatea considerând că Parlamentul European este instituția care reprezintă cel mai bine Uniunea, arată un sondaj Eurobarometru publicat joi. Persoanele intervievate au spus că votul în alegerile europene este cel mai eficient mod de a-și face vocea auzită în UE.

Majoritatea persoanelor intervievate au spus că statutul de stat membru al UE este „un lucru bun“ (50%, +3%), iar 40% din europeni au o opinie favorabilă despre UE (față de 31% în noiembrie 2011). Părerile sunt încă împărțite în privința importanței opiniilor cetățenilor la nivel UE (54% spun că opiniile lor nu sunt luate în considerare de UE, 42% sunt de părerea opusă). 57%  au spus că votul în alegerile europene este cel mai eficient mod de a-și face vocea auzită în UE. Un sfert din respondenți știau că vor avea loc alegeri în doi ani.

54% din persoanele intervievate au spus că ar fi mai înclinate să voteze dacă fiecare grup politic ar propune un candidat pentru postul de președinte al Comisiei Europene. Crearea de locuri de muncă și combaterea șomajului sunt considerate principalele priorități în combaterea crizei (72%).

Sondajul s-a derulat între 2 și 17 iunie, cu 26.622 persoane din cele 27 de state membre. Puteți accesa sondajul prin legătura din dreapta paginii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus