Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-09-05/olga-poalelungi-a-fost-numita-in-functzia-de-shef-al-biroului-migratzie-shi-azil-26267.html
Data: Sep 5, 2012 (11:20)

Olga Poalelungi a fost numită în funcţia de Şef al Biroului Migraţie şi Azil

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a numit-o în funcţia de Şef al Biroului Migraţie şi Azil pe Olga Poalelungi, ieri, 4 septembrie 2012. În cadrul unei întruniri a colectivului Biroului ministrul a prezentat noua şefă şi i-a trasat următoarele sarcini: controlul migrației, îmbunătățirea deservirii investitorilor pentru crearea locurilor de muncă și implementarea măsurilor necesare Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize.

Olga Poalelungi este jurist, membru al Uniunii Avocaţilor din Moldova. A avut studii de calificare în SUA şi Malta.

Olga Poalelungi vine în noua funcţie de la Institutul de Integrare Europeană şi Ştiinţe Politice al Academiei de Ştiinţe. Este cercetător al demografiei, migraţiei şi gestionări resurselor umane în procesele de globalizare. În perioada 2008-2009, Olga Poalelungi a fost coordonatoarea programelor pentru populaţie şi dezvoltare în cadrul ONU Moldova. În perioada 2003-2006 ea a lucrat în cadrul Biroului Naţional Migraţiune în calitate de vice-director şi director. A ocupat anterior şi alte funcţii în Ministerul Justiţiei, Curtea Constituţională, Preşedinţie şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.