Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.09.2012

Manuel Barroso: Republica Moldova va putea finaliza negocierile privind Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2013

Manuel Barroso: Republica Moldova va putea finaliza negocierile privind Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2013

Prim-ministrul Vlad Filat salută declarațiile Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, privind finalizarea negocierilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană a Republicii Moldova, în anul 2013, informează un comunicat al Guvernului.

Premierul Vlad Filat a apreciat declaraţia Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, făcută în cadrul conferinței anuale a șefilor delegațiilor UE de la Bruxelles, potrivit căreia Republica Moldova va putea finaliza negocierile privind Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pînă la cel de-al III-lea Summit al Parteneriatului Estic, ce va avea loc în anul 2013.

Premierul a menţionat că afirmaţia Președintelui Comisiei Europene confirmă justeţea acţiunilor întreprinse de Guvernul Republicii Moldova.

“Declarația este una foarte tranșantă, exactă și cred că nu permite nimănui dreptul la interpretări. Este un lucru foarte important atunci cînd președintele Comisiei Europene vorbește despre faptul că negocierile cu Republica Moldova urmează să fie finalizate pînă la Summitul Parteneriatului Estic. Calific această declarație, inclusiv și ca o apreciere a muncii depuse aici la Chişinău. Trebuie să ne bucure declarațiile făcute, dar trebuie să înțelegem că urmează să muncim în același ritm ca în ultimii trei ani, sau chiar mai bine” a subliniat Vlad Filat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus