Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.09.2012

Ministrul de Externe al României va face o vizită în Republica Moldova în 13 septembrie

Ministrul de Externe al României va face o vizită în Republica Moldova în 13 septembrie

Ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, a reiterat, luni, într-o întrevedere cu ministrul moldovean al Justiţiei, Oleg Efrim, sprijinul ferm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, şeful diplomaţiei menţionând că urmează să facă o vizită în Republica Moldova în 13 septembrie.

MAE român informează, într-un comunicat, că prezenţa la evenimentul anual al diplomaţiei româneşti a ministrului Oleg Efrim reprezintă o confirmare a relaţiei excelente dintre Bucureşti şi Chişinău, dar şi o expresie a interesului constant al României pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral, pentru susţinerea traseului european al Republicii Moldova. După cum se cunoaşte, la reuniunea de anul trecut a Diplomaţiei Române a fost invitat domnul Iurie Leancă, vicepremier şi ministru al afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii avute în marja reuniunii, cei doi oficiali au evidenţiat nivelul  remarcabil al cooperării bilaterale, atât în plan politic, cât şi al proiectelor concrete. Ministrul Oleg Efrim a prezentat priorităţile agendei de reforme a guvernului de la Chişinău şi obiectivele propuse a fi atinse în perioada imediat următoare, îndeosebi pe cele pe linia apropierii de Europa.

Şeful diplomaţiei române a reiterat sprijinul ferm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi pentru eforturile întreprinse de autorităţile de la Chişinău pe linia democratizării şi reformării justiţiei. În context, ministrul Titus Corlăţean a salutat progresele realizate de Republica Moldova în dialogul cu UE şi a exprimat încrederea că ţintele de etapă, în ce priveşte cadrul relaţiei politice cu Uniunea Europeană, finalizarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, liberalizarea regimului de vize vor putea fi atinse în termen, menţionează sursa citată.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus