Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.09.2012

Ministrul Justiției al R.Moldova a participat, în calitate de invitat special, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române

Ministrul Justiției al R.Moldova a participat, în calitate de invitat special, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române

Guvernul de la Chișinău este recunoscător României pentru că promovează constant în relațiile sale externe interesele Republicii Moldova și susține apropierea acesteia de Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută astăzi, la București, de ministrul Justiției, Oleg Efrim, care participă în calitate de invitat special la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

Referindu-se în discursul său adresat diplomaților români la etapa actuală a relațiilor bilaterale, ministrul moldovean al Justiției a remarcat că acestea reprezintă un model european de cooperare și interacțiune. Pe lângă relațiile politice și culturale, care au cunoscut o dezvoltare impresionantă datorită spiritului de încredere ce guvernează relațiile moldo-române în ultimii trei ani, după venirea la putere a Alianței pentru Integrare Europeană, Oleg Efrim s-a referit și la relațiile economice dintre cele două țări. El a specificat dorința Guvernului Republicii Moldova că investițiile românești în economia moldovenească să devină în perioada ce urmează tot mai consistente și variate, dezideratul major al momentului fiind implementarea proiectelor energetice, în special construcția gazoductului Iași-Chișinău. ”Efectele realizării acestui obiectiv strategic sunt identice cu adoptarea unei Declarații de Independență Energetică a Republicii Moldova”, a subliniat Oleg Efrim, exprimându-și speranța ca termenii lui de realizare să fie respectați, astfel încât la până la sfârșitul anului viitor acest gazoduct să poată fi dat în exploatare.

De asemenea, ministrul Justiției le-a vorbit participanților la această Reuniune despre reformele inițiate în sectorul Justiției din Moldova, eforturile de integrare europeană ale Guvernului de la Chișinău, precum și despre procesul reglementării conflictului transnistrean.

Tot astăzi, în cadrul vizitei sale la București, Oleg Efrim se va întâlni cu Mona Pivniceru, noul ministru al Justiției din România, precum și cu Daniel Morar, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de la București, informează un comunicat al Ministerului Justiției.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus