Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.08.2012

Marian Lupu a fost ales în calitate de vice-președinte al Internaționalei Socialiste

Liderul Partidului Democrat din Moldova, preşedintele Parlamentului RM, Marian Lupu, a fost ales în calitate de vice-președinte al Internaționalei Socialiste. El va reprezenta în cadrul  acestei prestigioase organizații politice internaționale spațiul Europei de Est și CSI. Decizia a fost adoptatăla Congresul Internaţionalei Socialiste, care se desfășoară în orașul sud-african Cape Town, în perioada 30 august – 2 septembrie 2012.

Alegerile  au avut loc joi seara și la ele au participat toate partidele cu drept de vot din cadrul IS. La acest for participă reprezentanţii a circa 140 de partide politice de orientare social democrată de pe toate continentele lumii.

Delegații Congresului a fost salutați de către Președintele Republicii Sud – Africane, Jacob ZUMA, care a menționat că pentru prima oară petrecerea unui astfel de eveniment pe continentul african va contribui în mod considerabil la democratizarea vieții politice în această parte a lumii.

În calitate de vice-președinte și membru al prezidiumului IS, Marian Lupu va participa o data la 6 luni la întrunirile liderilor socialiști din întreaga lume și la elaborarea strategiilor politice ale acestei formațiuni politice internaționale, informează Serviciul de presă al PDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus