Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.08.2012

Peste 70 de transportatori, care operează diferite curse pe întreg teritoriul țării, sunt cercetați de poliție pentru diverse încălcări

Potrivit MAI, pentru a preveni încălcările de diferit gen, din partea șoferilor specializați în transportul de pasageri, angajații Direcţiei Investigare a Fraudelor, în comun cu ofițerii Direcției Politiei Rutiere, dar și cu colegii de la Inspectoratul Fiscal de Stat şi Agenţia Naţională de Transport Auto, au organizat și au desfăşurat, pe parcursul a două zile de la finele săptămânii trecute, razii de specialitate în central și sudul ţării. În cadrul acțiunilor, polițiștii au verificat legalitatea activităţii a circa 70 de mijloace de transport, care aparțin atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

Astfel, a fost supus verificărilor transportul de pe rutele naţionale ce pornesc din Chişinău spre Hâncesti, Straşeni, Orhei, Anenii-Noi, Cahul, etc. Ca rezultat, oamenii legii au relevat şi au documentat 33 de cazuri, în care şoferii activau încălcând prevederile legislaţiei în vigoare. Polițiștii au depistat lipsa documentelor care permit practicarea acestui gen de activitate, conducerea mijloacelor de transport fără a trece controlul medical şi verificarea tehnică obligatorie, lipsa foii de parcurs, abateri de la orarul de parcurs, neeliberarea biletului de călătorie.

Cea mai gravă abatere de la legislație a fost înregistrată pe traseul Cahul-Chișinău, unde conducătorul unui microbuz, a fost surprins în stare ebrietate la volan, punând astfel viața pasagerilor în pericol. Șoferul respectiv, în vârstă de 48 de ani, riscă dosar penal cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe o perioadă de trei ani.

Pe parcurusul a celor două zile au fost întocmite 33 de procese în privinţa conducătorilor auto, care au încalcat prevederile Codului Contravenţional, suma amenzilior aplicate ridicându-se la cifra de circa 100.000 lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus