Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.08.2012

Oameni de afaceri canadieni s-au arătat interesaţi de oportunităţile investiţionale din R. Moldova

Oameni de afaceri canadieni s-au arătat interesaţi de oportunităţile investiţionale din R. Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat s-a întîlnit astăzi cu delegația parlamentarilor canadieni, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră.
Delegația canadiană a fost reprezentată de David Anderson, Secretar parlamentar al Ministerului Resurselor Naturale al Canadei, Dennis E. Doermer, Ofițer Superior pentru Dezvoltarea Pieții, din cadrul Ministerului Agriculturii Canadei.

Scopul vizitei oaspeților canadieni în Republica Moldova este aprofundarea relațiilor de colaborare dintre Canada și Republica Moldova în domeniul economic, în special cel agricol, precum și identificarea de potențiale sectoare pentru investiții. În cadrul întrevderii au fost discutate subiecte privind inițierea cooperării moldo-canadiane în domeniul agricol și în domeniul tehnologiilor informaționale, atragerea investițiilor canadiene în sectoarele economice ale țării.

Prim-ministrul a salutat oficialii canadieni și a menționat că vizita lor în Republica Moldova este una semnificativă, și crează o bază pentru întărirea nu doar a relațiilor interpersonale, ci și a celor interstatale dintre cele două țări.

David Anderson, Secretar parlamentar al Ministerului Resurselor Naturale al Canadei a menționat că țara lor este interesată în dezvoltarea de colaborări în vederea valorificării oricăror posibilități de investiții. Oficialul canadian și-a exprimat convingerea că cele două țări au un potențial enorm pentru a dezvolta colaborarea în domeniul agricol și în alte sectoare importante ale economiei, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus