Trimite e-mail | Printeaza
Externe
29.08.2012

Franţa: Taxa pe locul de muncă pentru români şi bulgari a fost desfiinţată

Franţa: Taxa pe locul de muncă pentru români şi bulgari a fost desfiinţată

O circulară interministerială a guvernului francez cu privire la evacuarea taberelor ilegale de romi, de punere în practică a măsurilor decise săptămâna trecută, a oficializat miercuri eliminarea taxei care limita accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii, conform portalului L'Express.

"Taxele datorate de angajator şi de persoana respectivă la Oficiul francez pentru imigraţie şi integrare sunt desfiinţate", măsura intrând în vigoare imediat, precizează documentul adresat prefecţilor din teritoriu.

Guvernul francez a decis la 22 august, într-o reuniune interministerială, să relaxeze condiţiile de angajare pentru cetăţenii din România şi Bulgaria, principalele ţări de provenienţă a romilor.

Lista meseriilor care le sunt deschise "va fi extinsă în curând, după desfăşurarea procedurilor de consultare cu partenerii sociali", confirmă documentul.

Circulara "referitoare la anticiparea şi acompanierea operaţiunilor de evacuare a taberelor ilegale" a fost semnată de miniştrii de interne, educaţiei naţionale, afacerilor sociale şi sănătăţii, locuinţei, muncii şi de miniştrii delegaţi pentru reuşita educaţională şi lupta împotriva excluziunii.

Ea "precizează cadrul acţiunii statului în cazul evacuărilor de tabere ilegale, precum şi mecanismul de coordonare a actorilor locali ce va fi înfiinţat în jurul prefectului".

Documentul subliniază necesitatea "asigurării unui tratament egal şi demn fiecărei persoane în situaţie de mizerie socială" şi îi cheamă pe prefecţi să stabilească "de fiecare dată când este posibil, un diagnostic şi căutarea de soluţii de acompaniere" în materie de "şcolarizare, sănătate, loc de muncă, locuinţă, adăpost".

Prefecţii vor fi ajutaţi în această misiune de prefectul Alain Régnier, delegat interministerial pentru locuinţe şi acces la locuinţe (DIHAL), adaugă circulara, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus