Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.08.2012

Vlad Filat s-a întîlnit astăzi cu reprezentanții Serviciului Secret al SUA în Europa, Marcus L. Snipe și Darrel White

Vlad Filat s-a întîlnit astăzi cu reprezentanții Serviciului Secret al SUA în Europa, Marcus L. Snipe și Darrel White

Scopul vizitei oficialilor americani este intensificarea colaborării Statelor Unite ale Americii cu Republica Moldova în domeniul combaterii criminalității economice și altor flagele.

Oaspeții au mulțumit Premierului pentru disponibilitatea de a se întîlni cu ei.  Marcus L. Snipe a spus că instituția pe care o reprezintă se ocupă în mod special de problema spălării banilor și îşi doreşte să ajute Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei în acest sens.

Marcus L. Snipe a mai menţionat că există disponibilitatea de a organiza și efectua training-uri pentru colaboratorii instituțiilor specializate din Republica Moldova, care vor studia tehnicile și metodele americane de combatere a infracțiunilor economice. De asemenea, el a menţionat că experţi din SUA ar putea veni în ţara noastră pentru a ajuta colegii să lupte mai eficient cu crimele economice.

Prim-ministrul şi-a exprimat aprecierea faţă de suportul pe care este dispus Guvernul SUA să-l acorde ţării noastre, menționat că R. Moldova şi SUA din totdeauna au avut o colaborare strînsă şi eficientă.

Vlad Filat a declarat că ţara noastră condamnă terorismul şi crimele economice de orice natură și a asigurat oaspeții americani de deschidere pentru a  colabora intens și activ în această direcție. Premierul a precizat că pentru ca eforturile comune în combaterea infracțiunilor economice să aibă efect este necesară o instituționalizare a acțiunilor în acest sens.

”Sîntem obligați să facem tot ce e necesar pentru a combate fenomenele criminale. Sîntem determinați să luptăm cu ele şi vom depune toate eforturile în acest sens, iar suportul colegilor americani va fi extrem de oportun”, a spus Vlad Filat.

Oficialii americani au mulțumit Prim-ministrului pentru faptul că Republica Moldova susține eforturile SUA în edificarea unui climat securizat în regiune și au exprimat dorința ca cele două țări să continue colaborarea activă în domeniul securității.

La eveniment a fost prezent Viorel Chetraru, director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus