Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-23/un-cetatzean-de-23-de-ani-a-aruncat-un-obiect-incendiat-in-automobilul-primului-ministru-26141.html
Data: Aug 23, 2012 (11:24)

Un cetăţean, de 23 de ani, a aruncat un obiect incendiat în automobilul primului ministru

Ministerul Afacerilor Interne, în comun cu Serviciul Protecţie şi Pază de Stat, a realizat măsurile necesare pentru securitatea vizitei cancelarului rerman, Angela Merkel. În activitatea respectivă au fost implicaţi peste două mii de angajaţi MAI. Au fost întreprinse măsuri de prevenţie, de asigurare şi de menţinere a ordinii publice pe parcursul vizitei oficiale. Poliţia a fost prezentă pe toate traseele de deplasare a delegaţiei şi în zonele adiacente.

Blocurile locative, imobilele întreprinderilor şi organizațiilor, podurile, pasajele subterane şi alte obiective amplasate în raza de o sută de metri din adiacentul traseelor de deplasare au fost studiate minuţios şi s-au întreprins măsurile de securitate necesare, inclusiv sudarea gurilor de canalizare. De asemenea, cetăţenii au fost sensibilizaţi în ceea ce priveşte modul de interacţiune şi comportament în timpul vizitei delegaţiei oficiale. S-a impus situaţia de sistare temporară a activităţii agenţilor economici amplasaţi pe traseul de deplasare. Au fost verificaţi toţi deţinătorii de arme din zona adiacentă.

Pe parcurs a fost înregistrată o singură tentativă de tulburare a ordinii publice în adiacentul fabricii Bucuria, la ora 21:00, pe strada Mihai Viteazul, 10. Un cetăţean, de 23 de ani, a aruncat un obiect incendiat în automobilul primului ministru. Poliţia a acţionat prompt şi l-a reţinut în proces. Cazul este cercetat.

Traseele principale au avut regim restricţionat de circulaţie pentru aproximativ o oră (cumulativ) pe întreg parcursul zilei. Doar Zona Zero, din perimetrul Palatului Republicii (str. Nicolae Iorga, str. 31 August 1989, str. Maria Cebotari, str. Bucureşti,) a avut restricţii de circulaţie pe parcursul întregii perioade a vizitei, informează serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.