Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-23/colaboratorii-sectziei-politziei-rutiere-a-cgp-mun-chishinau-implicatzi-in-acte-de-coruptzie-26151.html
Data: Aug 23, 2012 (12:02)

Colaboratorii Secţiei Poliţiei Rutiere a CGP mun. Chişinău implicaţi în acte de corupţie

Organul de urmărire penală a CCCEC, sub conducerea Procuraturii Anticorupţie, a pornit şase cauze penale pe faptul abuzurilor de putere, traficului de influenţă, coruperii pasive şi active, comise de către colaboratorii Secţiei Poliţiei Rutiere a CGP mun. Chişinău.

În cadrul efectuării acţiunilor de urmărire penală şi întreprinderii măsurilor operative de investigaţie au fost indetificaţi 6 colaboratori, bănuiţi de comiterea infracţiunilor menţionate.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor operative de investigaţie efectuate, au fost constatate cazuri de abuzuri de putere, trafic de influenţă, corupere pasivă şi activă, comise de către colaboratorii poliţiei rutiere la documentarea cetăţenilor care conduceau automobile în stare de ebrietate şi alte cazuri contravenţionale (depăşirea limitei de viteză, parcări neregulamentare, etc). Totodată au fost stabilite cazuri de utilizare de către colaboratorii poliţiei rutiere a radarelor personale.

În scopul dobîndirii probelor suplimentare, la 23.08.2012 au fost iniţiate 35 percheziţii, inclusiv în birourile de serviciu a figuranţilor de la sediul Secţiei Poliţiei Rutiere a CGP mun. Chişinău, parcarea de serviciu şi automobilele de serviciu, domiciliile figuranţilor şi automobilele personale.

La finisarea acţiunilor de urmărire penală, ofiţerii CCCEC în comun cu procurorii anticorupţie vor decide care din persoanele vizate vor fi reţinute.

Operaţiunea are loc cu susţinerea colaboratorilor Direcţiei Securitate Internă a MAI.