Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.08.2012

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu Graham Watson

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu Graham Watson

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a avut astăzi o întrevedere cu Graham Watson, preşedintele Partidului European Liberal Democrat şi Reformator, raportorul pentru Acordul de Asociere la Uniunea Europeană a Republicii Moldova din partea Parlamentului European.

În cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă principalele proiecte ale municipiului Chişinău: Valea Morilor, reabilitarea străzilor, dezvoltarea transportului public, amenajarea curţilor de bloc etc. În acelaşi context, Dorin Chirtoacă a prezentat oficialului european priorităţile de dezvoltare a municipiului.

De asemenea, au fost abordate subiecte de nivel internaţional ale Primăriei municipiului Chişinău, legate de îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre capitala Republicii Moldova şi oraşele înfrăţite, atât din cadrul Uniunii Europene, cât şi din cadrul Parteneriatului Estic; cooperarea în cadrul CORLEAP, susţinerea pentru creşterea rolului CORLEAP la nivelul UE şi obţinerea de către autorităţile locale a accesului la fondurile europene.

Oficialul european s-a arătat optimist de faptul că în viitor, Republica Moldova va reuşi să progreseze şi mai mult în privinţa implementării Acordului de Liber Schimb cu UE, ceea ce va oferi perspectiva liberei circulaţii în Uniunea Europeană pentru anii 2014-2015, informează Serviciul de presă al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus