Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.08.2012

Matthias Meyer, noul ambasador al Republicii Federale Germania în ţara noastră

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit astăzi, 21 august a.c., la Reședința de stat, scrisorile de acreditare din partea noului ambasador al Republicii Federale Germania în țara noastră, Excelența Sa, Matthias Meyer.

Președintele Timofti și-a exprimat convingerea că domnul Matthias Meyer va reuși pe durata mandatului său să contribuie la impulsionarea relațiilor moldo-germane, la apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană și la identificarea unei soluții pentru problema transnistreană.

Șeful statului a apreciat ca fiind semnificativă acreditarea domnului Matthias Meyer în funcția de ambasador în preziua vizitei la Chișinău a cancelarului german, Angela Merkel.

Ambasadorul Matthias Meyer a declarat, la rândul său, că în țara sa Republica Moldova este percepută ca o țară cu perspective clar europene și că Germania sprijină eforturile de integrare europeană ale autorităților de la Chișinău. Diplomatul german și-a exprimat încrederea că, în ceea ce privește conflictul transnistrean, pot fi realizate progrese într-un viitor previzibil.

În finalul întrevederii, cei doi interlocutori au stabilit să aibă o nouă întrevedere în timpul apropiat la care să discute în detaliu despre chestiunile aflate pe agenda moldo-germană, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus