Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-21/fost-militar-condamnat-pentru-doua-capete-de-acuzare-26119.html
Data: Aug 21, 2012 (11:42)

Fost militar condamnat pentru două capete de acuzare

Judecătoria militară Chişinău a finalizat examinarea cauzei penale în privinţa unui fost militar în termen al unităţii militare nr.1002 învinuit de procurori în baza articolelor „act de violenţă săvîrşit asupra militarului” şi „abuz de putere” din Codul penal.

În cadrul urmăririi penale procurorii au stabilit că în intervalul aprilie – mai 2012, sergentul inferior, aflîndu-se pe teritoriul unităţii militare sistematic aplica forţa fizică faţă de 3 subalterni.

Procurorii au mai constatat că, la 28 aprilie 2012, abuzînd de funcţia superioară, inculpatul le-a ordonat ilegal subalternilor să facă curăţenie în dormitor, în loc ca ultimii să se odihnească. Văzînd că unul dintre militari refuză să-i execute ordinul, ilegal l-a obligat să efectueze exerciţii fizice.

În urma acţiunilor abuzive ale sergentului inferior, a fost perturbată ordinea regulamentară, încălcat programul zilei, militarilor în termen le-au fost cauzate suferinţe fizice.

Recent, instanţa de judecată l-a recunoscut vinovat pe inculpat în comiterea infracţiunilor incriminate, stabilindu-i pedeapsa în formă de 1 an şi 6 luni închisoare, cu privare de dreptul de a ocupa funcţii pe un termen de 2 ani. Concomitent, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.