Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.08.2012

Cancelarul Federal Angela Merkel întreprinde miercuri, 22 august 2012, o vizită în Republica Moldova

Cancelarul Federal Angela Merkel întreprinde miercuri, 22 august 2012, o vizită în Republica Moldova

Prilejul acestei vizite este, printre altele, jubileul de 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Federală Germania şi Republica Moldova.

Prim-ministrul Vlad Filat va întîmpina Cancelarul Federal la Chişinău cu onoruri militare.

Discuţia comună urmează a fi axată pe relaţiile bilaterale, situaţia eforturilor Republicii Moldova de realizare a reformelor, precum şi dezvoltarea regiunii. O altă temă de discuţie vor fi progresele privind conflictul transnistrean.

Programul vizitei include şi o discuţie cu Preşedintele Nicolae Timofti, o întîlnire cu preşedintele parlamentului Marian Lupu şi cu liderii partidelor reprezentate în parlament. La ora 18.00 doamna cancelar va ţine un discurs în faţa parlamentarilor şi a oaspeţilor invitaţi în incinta „Palatului Republicii”.

Cancelarul Federal va depune o coroană de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt.

***

Vedeţi mai jos programul vizitei cancelarului german.

Angela Merkel va sosi în R. Moldova la ora 14.35. Cancelarul va fi întîmpinat de către Premierul Vlad Filat la Aeroportul Internaţional Chişinău în cadrul unui ceremonial oficial. 

La ora 14.55, Vlad Filat  o va întîlni pe Angela Merkel la Reşedinţa de Stat (str. N. Iorga, 23), unde cei doi oficiali vor avea o întîlnire tete-a-tete.

La ora 15.10, cei doi oficiali vor participa la şedinţa în plen a delegaţiilor celor două state, iar
la 15.55, Vlad Filat şi Angela Merkel vor susţine o conferinţa de presă comună.

Tot în incinta Reşedinţei de Stat, începînd cu ora 16.20,  Vlad Filat şi Angela Merkel vor participa la întîlnirea cu comunitatea oamenilor de afaceri.

La ora 17.10, Cancelarul Federal al Germaniei se va întîlni cu liderii fracţiunilor parlamentare.

Ulterior, Angela Merkel se va deplasa la Reşedinţa Prezidenţială, unde, începînd cu ora 17.35, va avea loc întîlnirea cu Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

La ora 18.00, la Palatul Republicii, Angela Merkel va avea un discurs public, iar la ora 18.35 va depune flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt din centrul capitalei.

Angela Merkel va pleca din  R. Moldova în seara zilei de 22 august.


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus