Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.08.2012

Trei angajaţi ai Comisariatului General de Poliţie pe banca acuzaţilor

Recent, Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală în privinţa a 3 colaboratori ai Secţiei Poliţiei Criminale a Comisariatului General de Poliţie şi a unei femei.

Cauza penală a fost transmisă spre examinare în Judecătoria sect.Centru, mun.Chişinău.

Procurorii învinuiesc poliţiştii de folosirea intenţionată a situaţiei de serviciu în interes material şi personal, coruperea pasivă  în proporţii deosebit de mari, abuz de serviciu şi privarea ilegală de libertate. Femeia este învinuită că ar fi participat în calitate de complice la folosirea intenţionată a situaţiei de serviciu în interes material şi personal.

Potrivit actului de învinuire, colaboratorii de poliţie de comun acord cu femeia au estorcat de la o cetăţeană a Ucrainei şi un cetăţean al Marii Britanii 10 mii de dolari în următoarele circumstanţe:

În luna mai 2012, în cadrul unei întîlniri cu cetăţenii străini menţionaţi învinuita a aflat că aceştia au posibilitatea de a o aranja în calitate de dansatoare la un club de noapte.

Despre cele discutate cu cetăţenii străini învinuita a comunicat colaboratorilor de poliţie, care la rîndul lor au îndemnat-o întru provocarea cetăţeanului Marii Britanii şi cetăţenei Ucrainei la comiterea infracţiunii de proxenetism şi trafic de fiinţe umane.

În continuare, învinuita, neavînd intenţia de a pleca peste hotarele Republicii Moldova, acţionînd la îndemnul poliţiştilor, care urmăreau dobîndirea mijloacelor financiare ce nu li se cuvin, le-a comunicat cetăţenilor străini că este de acord să plece peste hotarele Republicii Moldova, totodată înregistrînd ilegal discuţia pe suport audio-video, cu ajutorul dispozitivelor speciale alocate de către poliţişti. 

Pentru a reda acţiunilor sale infracţionale caracter legal, întru evitarea unei eventuale răspundere penale, poliţiştii au înregistrat materialele la Comisariatul General de Poliţie mun.Chişinău în vederea efectuării unui control premărgător pornirii urmăririi penale.

În continuare, învinuiţii, contrar prevederilor Codului procedurii penale, i-au privat ilegal de libertate pe cetăţenii străini într-un apartament din mun.Chişinău şi invocând existenţa materialelor înregistrate privind infracţiunea de proxenetism, au estorcat de la ei 50 mii dolari, întru sistarea controlului pe materiale. Ulterior însă au convenit asupra transmiterii sumei de 10 mii dolari.

La 9 mai curent a fost transmisă  prima tranşă în sumă de 2200 de dolari.
 
În momentul transmiterii sumei de 1500 de dolari ce constituia a doua tranşă din suma estorcată, învinuiţii au fost reţinuţi în flagrant de către ofiţerii şi procurorii Anticorupţie, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus