Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-16/mihai-godea-solicita-anchetarea-organizatorilor-contraprotestului-violent-de-la-baltzi-26086.html
Data: Aug 16, 2012 (17:47)

Mihai Godea solicită anchetarea organizatorilor contra-protestului violent de la Bălţi

Deputatul Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, a adresat interpelări oficiale către Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciului de Informaţii şi Securitate. Interpelările vin să ceară explicaţii de ce nu a fost demarată urmărirea penală a liderilor politici care şi-au asumat  organizarea contra-protestului violent de la Bălţi.

Anunţul a fost făcut public, astăzi, 16 august 2012, în cadrul unui briefing de presă desfăşurat la Chişinău.

Preşedintele PAD a precizat că, înainte de a adresa interpelările, a lăsat un timp rezonabil organelor de forţă pentru a-şi exercita obligaţiunile, lucru care nu s-a întâmplat.

„Am rămas şocaţi că după toate aceste evenimente, organele de forţă anunţă festiv că au intentat dosare la doi participanţi la contra protest, ambii cu rol de figuranţi dezorientaţi în mulţime. Încercarea ruşinoasa a guvernării de a pretinde ca pe stradă erau doar huligani dezorganizaţi creează senzaţia că actuala guvernare ne consider pe toţi ori proşti ori orbi.”, a subliniat Mihai Godea.

În acest context, liderul PAD a atras atenţia că la aşa numitul contra protest, implicarea cea mai agresivă a avut-o Victor Şelin, dar au participat şi au adus cu ei grupuri organizate de simpatizanţi şi Mark Tkaciuk, Mihail Garbuz, Igor Tuleanţev, Mihail Formuzal şi nu în ultimul rând Igor Dodon, informează un comunicat PAD.