Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-15/vlad-filat-este-multzumit-de-rezultatele-inregistrate-de-guvern-in-domeniul-liberalizarii-spatziului-26065.html
Data: Aug 15, 2012 (23:32)

Vlad Filat este mulţumit de rezultatele înregistrate de Guvern în domeniul liberalizării spaţiului aviatic

În debutul şedinţei Guvernului de astăzii, Premierul s-a referit la performanţele înregistrate în domeniul transportului aerian. Vlad Filat a anunţat că eforturile depuse în vederea asigurării cetăţenilor cu condiţii de zbor mai sigure şi mai ieftine încep să dea rezultate.

„Astfel, ca urmare a implementării zborurilor low cost către Italia, avem o creştere considerabilă a fluxului de pasageri. În lunile iunie şi iulie ale anului curent, creşterile au fost de 30% şi, respectiv, 60%, comparativ cu aceleaşi luni ale anului trecut. Totodată, s-a înregistrat o scădere considerabilă a preţurilor la biletele de avion, care are la bază o competiţie reală. Astfel, pentru destinaţia Verona scăderea a fost de circa 150%, iar pentru Roma - 60%”, a precizat Prim-ministrul.

Premierul a opinat că această evoluţie confirmă corectitudinea acţiunilor Guvernului de asigurare a transportului aerian accesibil şi sigur, menţionînd că se va acţiona în continuare cu aceeaşi fermitate în direcţia respectivă.