Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.08.2012

Va fi elaborat un plan de acţiuni pentru soluţionarea problemelor existente şi ameliorarea situaţiei social-economice a municipiului Bălţi

Va fi elaborat un plan de acţiuni pentru soluţionarea problemelor existente şi ameliorarea situaţiei social-economice a municipiului Bălţi

Prim-ministrul Vlad Filat a semnat astăzi o dispoziţiei privind elaborarea  unui Plan de acţiuni pentru soluţionarea problemelor existente şi ameliorarea situaţiei social-economice a municipiului Bălţi.

Dispoziţia prevede  instituirea unui  Grup de lucru, preşedintele căruia va fi Victor Bodiu, Secretar General al Guvernului, iar vicepreşedinţi -  Vladimir Grosu, viceministru al Justiţiei, şi Anatolie Onceanu, Secretar General Adjunct al Guvernului. Din grupul de lucru mai fac parte viceminiştri pe domeniile de interes, dar şi viceprimarii municipiului Bălţi,  Octavian Mahu şi Marina Covali.

Conform dispoziţiei semnate de Vlad Filat, în decurs de 30 de zile,  Grupul de lucru va elabora şi va prezenta proiectul de hotărîre a Guvernului privind Planul de acţiuni pentru soluţionarea problemelor existente şi ameliorarea situaţiei social-economice a municipiului Bălţi, cu repartizarea clară a responsabilităţilor şi termenelor de executare a acţiunilor prevăzute în Plan.

În decurs de 3 luni, Grupul de lucru va elabora, conform procedurii stabilite, şi va prezenta spre aprobare Guvernului proiectul de lege privind statutul municipiului Bălţi.

În dispoziţie se precizează că în activitatea Grupului de lucru pot fi atrase, după necesitate, alte instituţii ale statului, reprezentanţi ai societăţii civile şi alţi experţi în domeniu, informează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus