Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.08.2012

Un forum de afaceri moldo-italian va avea loc la 11 octombrie 2012, la Milano, Italia

Un forum de afaceri moldo-italian va avea loc la 11 octombrie 2012, la Milano, Italia

În perioada 10-12 octombrie 2012 Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, va efectua o vizită în Milano, Republica Italiană, cu ocazia celei de-a 2-a ediții a Reuniunii Internaționale a Participanților la EXPO Milano 2015. Vizita va fi organizată în comun cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Ambasada RM în Italia și Ambasada Italiei în RM, Confindustria Moldova și Camera de Comerț Moldo-Italiană.

Programul vizitei prevede întrevederi cu oficiali de rang înalt ai Guvernului italian, reprezentanți ai regiunii Lombardia și provinciei Milano. De asemenea, vor avea loc discuții cu membrii sectorului asociativ, reprezentând businessul din regiune, printre care Confindustria, Confanpi (Confederația italiană a întreprinderilor mici și mijlocii, asociației de întreprinderi industriale și de servicii), Unioncamera Lombardia (asociația a 12 Camere de Comerț din regiunea Lombardia). În contextul vizitei, la data de 11 octombrie, va avea loc un for al oamenilor de afaceri moldo-italian. Participanții din partea italiană din cadrul forului bilateral vor reprezenta sectoarele agricol (accentul se va pune pe agricultura ecologică); eficiență energetică; industria de mașini și echipamente; industria ușoară.

În acest context, reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova ce-și desfășoară activitatea în domeniile enunțate și care sunt interesați în dezvoltarea afacerilor cu reprezentanții business-ului italian, sunt invitaţi să participe la lucrările forului oamenilor de afaceri moldo-italian, constituind grupul de agenți economici din RM, care-l va însoți pe viceprim-ministrul Valeriu Lazăr în vizita la Milano. Cererile se acceptă până pe data de 3 septembrie, anunță un comunicat al Ministerului Economiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus