Trimite e-mail | Printeaza
Externe
09.08.2012

Germania se indoieste de o aderare rapida a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Romania se angajeaza pe o cale politica indoielnica

Germania se indoieste de o aderare rapida a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Romania se angajeaza pe o cale politica indoielnica

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, si-a exprimat indoiala asupra unei aderari rapide a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, intr-un interviu publicat miercuri si citat de AFP.

"Este posibil ca ridicarea prevazuta a controalelor la aeroporturi si porturi sa fie amanata din nou", a declarat ministrul, pentru cotidianul regional german Hamburger Abendblatt, adaugand ca "nu vede pentru mult timp deschiderea frontierelor terestre".

"Din pacate, evolutia din Bulgaria nu este atat de avansata pe cat se spera. Romania se angajeaza pe o cale politica indoielnica. Trebuie, evident, sa privim in cadrul aderarii unei tari la spatiul Schengen situatia statului de drept", a adaugat acesta.

In septembrie, Uniunea Europeana va analiza din nou aderarea celor doua tari la spatiul fara frontiere Schengen, la cinci ani dupa intrarea in UE.

In 18 iulie, Comisia Europeana a criticat sever Romania, care trebuie sa restabileasca rapid controlul democratic, dar si Bulgaria, careia i s-a solicitat sa respecte independenta judecatorilor si sa lupte mai dur impotriva coruptiei la nivel inalt, scrie Euractiv.ro.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus