Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.08.2012

Astăzi, 9 august, au început lucrările de reconstrucție a clădirii Parlamentului Republicii Moldova

Astăzi, 9 august, au început lucrările de reconstrucție a clădirii Parlamentului Republicii Moldova

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a anunţat astăzi demararea lucrărilor de reconstrucţie a Parlamentului Republicii Moldova. În ediția de vineri, 3 august 2012, a Monitorului Oficial a fost publicată Legea cu privire la ratificarea Legii Bugetului de Stat unde sunt prevăzute sursele financiare necesare reconstrucției clădirii Parlamentului, acțiune ce permit demararea propriu zisă a lucrărilor de reparație și construcție.

În acest an, prioritar, vor fi efectuate lucrări de construcție a blocului G, în incinta căruia se află sala de ședințe, birourile fracțiunilor și consilierilor deputaților, etc., precum și va fi asigurată funcționalitatea rețelelor interne și externe a blocurilor din complex, informează un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor.

Potrivit unor estimări, pentru reconstrucţia Parlamentului sînt necesare circa 200 milioane de lei, circa 140 mil lei se planifică pentru finalizarea reparației și reconstrucției sediului Parlamentului, iar 60 mil lei – pentru dotarea acestuia cu mobilierul și tehnica de calcul necesară.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus