Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.08.2012

Procuratura UTA Găgăuzia investighează cazul înstrăinării grâului alimentar din rezervele materiale a autonomiei

Procuratura UTA Găgăuzia învinuieşte directorul unui agent economic de comiterea infracţiunii prevăzute de art.191 alin.(5) Cod penal – delapidarea averii străine săvârşită în proporţii deosebit de mari.

Potrivit actului de învinuire, în conformitate cu un contract de achiziţii publice semnat în luna august 2011, învinuitul a primit de la Comitetul Executiv al Găgăuziei 1073 tone de grâu  alimentar din rezervele materiale a UTA Gagauzia spre depozitare.

Fiind responsabil de păstrarea bunurilor încredinţate, fără a dispune de dreptul de a le înstrăina, în perioada octombrie 2011 – iunie 2012, învinuitul ar fi însuşit ilegal din depozit grâu în valoare de peste 3 milioane lei.

Astfel, procurorii consideră că în rezultatul acţiunilor directorului intereselor publice ale UTA Găgăuzia a fost cauzat un prejudiciu material în sumă de 3 758 125 lei.

În privinţa învinuitului a fost aplicată măsura preventivă arestul pe un termen de 30 de zile.

În prezent, Procuratura UTA Găgăuzia efectuează acţiuni de urmărire penală îndreptate spre stabilirea circumstanţelor cazului dat, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus