Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.08.2012

Moldova va primi 94 de milioane de euro pentru reforma justiţiei şi va fi inclusă în programul „Vecinătatea Estică”

Moldova va primi 94 de milioane de euro pentru reforma justiţiei şi va fi inclusă în programul „Vecinătatea Estică”

Comisia Europeană a anunţat noul suport de € 94 milioane de euro pentru Republica Moldova..Noua finanţare (o parte a Programului anual de acţiune 2012) se va concentra pe reforma administrării justiţiei, consolidarea dezvoltării locale şi regionale, îmbunătăţirea sistemului de educaţie şi formare profesională, precum şi pregătirea terenului pentru noile acorduri bilaterale cu UE.

În domeniul justiţiei, UE va sprijini eforturile guvernului  pentru de a construirea unui  sistem de justiţie independent, transparent şi profesional,  capabil să contribuie eficient statutului de drept şi protecţia drepturilor omului.

În ceea ce priveşte dezvoltarea regională, programul va ajuta Moldovei la reducerea diferentei  economice şi sociale între regiuni. În domeniul educaţiei, UE va continua să sprijine reforma învăţământului profesional şi a sistemului de formare profesională pentru a se adapta la nevoile pieţei muncii reale ale unei economii de piaţă funcţionale.

În cele din urmă, un program-cadru va furniza asistenţă tehnică necesară pentru a ajuta Republica Moldova să negocieze şi să pună în aplicare acordurile sale viitoare cu Uniunea Europeană şi  facilitarea participarii la programele şi agenţiile UE.

Moldova este deja un membru activ al Parteneriatului estic şi anunţarea acestui nou suport confirmă angajamentul UE de a sprijini în continuare procesul de reformă al ţării. UE încurajează autorităţile moldovene să continue reformele şi să menţină obiectivul ambiţios de a aduce ţara mai aproape de Uniunea Europeană.

Vezi 

Programul de acţiune anual 2012 pentru Republica Moldova:

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus