Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-06/politia-a-retinut-doi-suspecti-in-cazul-dublului-omor-de-la-vulcanesti-25953.html
Data: Aug 6, 2012 (11:28)

Politia a retinut doi suspecti in cazul dublului omor de la Vulcanesti

Ministerului Afacerilor Interne a desconcentrat forte speciale pentru a descoperi crima. Actiunile operative de investigatie desfasurate de Departamentul Politie al MAI, au dus la identificarea si retinerea promta suspectilor:doi tineri, de 22 si 24 de ani, originari din aceeasi localitate, unul dintre ei cu antecedente penale si viza de resedinta in Republica Ucraina.

Cercetarile preliminare ale fortelor de ordine au stabilit ca, suspectii au patruns in casa victimelor pentru a sustrage bunuri materiale si bani. Parintii femeii decedate se aflau la munca in Turcia, acest fapt dindu-le de banuit tinerilor ca in casa ar putea gasi bani. Dupa ce planul le-a esuat, tinerii au sustras un laptop iar pentru a nu fi memorati de victime - le-au injunghiat.
Unul dintre suspecti a fost retinut in momentul in care incerca sa traverseze frontiera de Stat, altul fiind incatusat chiar la domiciliu. Ca rezultat al masurilor speciale de investigatie, fortele de ordine au depistat doua cutite cu care a fost savirsit omorul.
Actualmente, cei doi sunt cercetati in baza art. 145 Cod Penal al RM "Omor intentionat".Daca vor fi gasiti vinovati acestia risca pedeapsa cu detentiune pe viata.
Reamintim, in dimineaţa zilei de 3 august, 2012, Unitatea de gardă a Comisariatului de poliţie din raionul Vulcăneşti a fost alertată despre comiterea unui omor dublu în oraşul Vulcăneşti.

Grupa operativă formata din angajati ai Comisariatului de poliţie din localitate, angajati ai Directiei Afacerilor Interne UTA Gagauzia si a celei Politie criminale din cadrul Departamentului de politie, s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, unde a depistat cadavrele unei doamne de 33 de ani şi a fiicei acesteia, în vârstă de 9 ani, cu urme de moarte violentă, într-o casă de locuit de la marginea oraşului.