Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-06/osce-organizeaza-shcoala-de-vara-de-leadership-pentru-tinere-de-pe-ambele-maluri-ale-r-ului-nistru-25969.html
Data: Aug 6, 2012 (17:47)

OSCE organizează şcoala de vară de leadership pentru tinere de pe ambele maluri ale râului Nistru

Să avem femei în poziţii de lideri este esenţial pentru împuternicirea acestora şi o condiţie premergătoare prosperităţii oricărei ţări, a spus Şefa Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadoarea Jennifer Brush, astăzi, în cadrul ceremoniei de deschidere a ediţiei din 2012 a şcolii de leadership pentru tinere la Vadul lui Vodă.

„Viitorul femeilor este viitorul Moldovei”, a spus Brush în adresarea către participante. „Femeile de succes sunt esenţiale pentru realizarea prosperităţii, stabilităţii şi securităţii în această regiune”.

Timp de o săptămână, 50 de tinere de pe ambele maluri ale Nistrului vor fi instruite de femei de succes, renumite, din Republica Moldova şi din străinătate, din diverse domenii de activitate, precum Marie Moser, soţia Ambasadorului SUA în Moldova şi Silvia Radu, Preşedinta companiei Gas Natural Fenosa.

Şcoala de vară de leadership se va axa pe diferite aspecte ale unui lider, inclusiv deprinderile manageriale, încrederea în sine şi respectul de sine, oportunităţi de educaţie şi de angajare în câmpul muncii, deprinderile necesare pentru lansare pe piaţa muncii, precum şi cunoştinţele de bază necesare pentru iniţierea unei afaceri.

De asemenea, şcoala de vară are drept scop să crească gradul de conştientizare printre tinere în privinţa  problemelor inegalităţii de gen, discriminării în bază de gen, violenţei domestice, a traficului de fiinţe umane şi exploatării sexuale a copiilor în Internet.

Şcoala de vară de leadership este desfăşurată de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) împreună cu organizaţia non-guvernamentală Winrock Moldova în scopul abilitării tinerelor din zonele rurale, precum şi formării şi consolidării relaţiilor între tinere de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Şcoala de vară a devenit un eveniment anual după prima ediţie din anul 2008, şi până la moment, în cadrul şcolii au participat circa 200 de tinere. Misiunea OSCE în Moldova este implicată într-o gamă largă de activităţi de combatere a traficului de fiinţe umane şi a violenţei domestice, informează un comunicat al Misiunii OSCE în Moldova.