Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-08-06/ministerul-de-interne-a-identificat-i-re-inut-ieri-seara-doi-locuitori-ai-ora-ului-bal-i-acuza-i-de--25962.html
Data: Aug 6, 2012 (16:14)

Ministerul de interne a identificat și reținut ieri seara doi locuitori ai orașului Bălți acuzați de lovirea cu o piatră a unei jurnaliste și agresarea unui polițist

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Interne a identificat şi reţinut persoana bănuită în agresarea reporterului unui post de televiziune, în timpul întrunirilor în masă desfăşurate în municipiul Bălţi, la data de 5 august 2012.

Cazul a avut loc în jurul orei 15.30 pe strada Puşchin, din mun. Bălţi, în timpul unor altercaţii produse între simpatizanţii mai multor formaţiuni politice, în rezultatul cărora i-au fost provocate vătămări corporale reportere unui post de televiziune.

În rezultatul măsurilor operativ-investigative realizate de serviciile operative ale Ministerului Afacerilor Interne a fost stabilită persoana suspectată, care a fost reţinută în aceiaşi zi, în jurul orei 22.30. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al municipiului Bălţi, în vârstă de 26 de ani, în privinţa căruia a fost pornită o cauză penală în baza articolului 184 aliniatul 2 litera b) şi c) al Codului Penal al Republicii Moldova. Dacă vina acestuia va fi dovedită de către instanţa de judecată acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani.

De asemenea, în timpul aceloraşi proteste a fost agresat şi un angajat al poliţie, căruia i-au fost provocate vătămări corporale. Pe cazul dat a fost pornită o cază penală în baza indicilor articolului 287 aliniatul 1 al Codului Penal al Republicii Moldova. Persoana bănuită de comiterea acestei infracţiuni, un locuitor al municipiului Bălţi, a fost reţinută în aceiaşi zi, în baza articolului 166 al Codului de Procedură Penală. Dacă vina acestuia va fi dovedită de către instanţa de judecată acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 200 la 700 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

În prezent de către organele de urmărire penală sunt acumulate probele necesare pentru atragerea la răspundere a tuturor persoanelor vinovate de producerea altercaţiilor şi împiedicarea desfăşurării paşnice a întrunirilor în masă, care vor fi remise în cel mai scurt timp în instanţa de judecată pentru pronunţarea sentinţei pe fiecare caz în parte.