Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.08.2012

Evaziune fiscală documentată de CCCEC la peste 20 agenţi economici

 Evaziune fiscală documentată de CCCEC la peste 20 agenţi economici

În decurs de şase luni, angajaţii CCCEC au investigat şi documentat activitatea administratorului unui SRL din capitală, specializat în vînzarea şi deservirea aparatelor de casă.

Investigaţiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pentru „evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor”.

Astfel, s-a constatat că administratorul întreprinderii, stabilind legături cu mai mulţi agenţi economici, care activau în domeniul alimentaţiei publice, prestărilor de servicii şi vînzărilor cu amănuntul, foloseau în documentele contabile, fiscale şi financiare date denaturate privind veniturile sau cheltuielile acestora.

Menţionăm, că sub pretextul acordării serviciilor de deservire a maşinilor de casă şi control, ilegal şi în complicitate cu responsabilii mai multor societăţi comerciale, ştergereau, includeau sau modificau memoria fiscală a maşinilor, tăinuind obiectele impozabile, deminuînd încasările reale cu circa 50 – 60% din rulajul de vânzări lunare, prejudiciind, astfel, bugetul statului.

În rezultatul efectuării a circa 50 percheziţii la agenţii economici care aveau legătură infracţională cu administratorul, au fost ridicate circa 100 aparate de casă şi control şi diverse documente contabile care urmează a fi examinate în vederea stabilirii şi calculării prejudiciului cauzat.

Potrivit CCCEC, acest gen de infracţiune se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus