Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
31.07.2012

Încă un colaborator al Primăriei capitalei a ajuns pe banca acuzaţilor

Procuratura Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală în privinţa unui consultant al Direcţiei Asistenţă Juridică din cadrul Primăriei mun.Chişinău, învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în luna mai curent, consultantul ar fi estorcat de la directorul unui agent economic 15 mii euro pentru a nu depune cerere de apel motivată împotriva unei Hotărîri a Judecătoriei Economice de Circumscripţie.

Hotărîrea instanţei a fost emisă ca urmare a examinării cererii de chemare în judecată înaintate de agentul economic către Consiliul mun.Chişinău privind încasarea sumei de 1 680 000 lei.

În momentul primirii de către consultant a 10 mii euro, adică o parte din suma extorcată, acesta a fost reţinut în flagrant de către organele de drept.

Procurorii mai învinuiesc bărbatul că în cadrul discuţiei cu directorul i-ar fi declarat că o parte din suma extorcată urmează să o transmită unui funcţionar din cadrul Primăriei asupra căruia a susţinut că are influenţă, pentru a-l determina să accepte faptul nedepunerii cererii de apel motivate.

În privinţa învinuitului a fost aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi ţara, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus