Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-30/in-acest-an-pentru-lucrarile-din-parcul-valea-morilor-autoritatzile-municipale-au-valorificat-10-mil-25893.html
Data: Jul 30, 2012 (11:20)

În acest an, pentru lucrările din Parcul „Valea Morilor”, autorităţile municipale au valorificat 10 milioane lei

Primarul general al municipiului Chişinău a efectuat sâmbătă, 28 iulie, o vizită de lucru în zona de agrement „Valea Morilor”, pentru a inspecta lucrările de amenajare a aleii pietonale şi starea plajei. Dorin Chirtoacă a fost însoţit de Roman Sofroni, şeful ÎM „Direcţia Construcţii Capitale” şi de Eliferie Haruţa, şeful Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi.

Edilul-şef a ţinut să menţioneze că plaja este curată. Iar dacă rămân gunoaie – sunt de la cei care  se odihnesc acolo. „Apa din lac este curată, deşi este o apă stătătoare. Aceasta demonstrează că murdăria adusă de ploile torenţiale nu ajunge în bazin, rămânând în decantoare”, a precizat Dorin Chirtoacă. Potrivit primarului, până în prezent s-a făcut un lucru mare, iar la finalizarea proiectului, „Valea Morilor” va deveni o zonă de odihnă deosebită, faţă de ceea ce avem la moment în Chişinău.

În acest an, pentru lucrările din Parcul „Valea Morilor”, autorităţile municipale au valorificat 10 milioane lei. Banii au fost utilizaţi pentru pavajul drumului din jurul lacului, pentru aleea pietonală, pentru gardul decorativ şi pentru instalarea cablului de iluminat.

Urmează finalizarea lucrărilor de instalare a felinarelor şi începerea proiectării zonei mai sus de plajă. Pe parcursul ultimilor ani, municipalitatea a valorificat la „Valea Morilor” circa 70 milioane lei.