Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.07.2012

Consumul de gaze naturale s-a redus cu 5%

Consumul de gaze naturale s-a redus cu  5%

În prima jumătate de an, livrările de gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova, fără regiunea transnistreană, s-au redus cu 5,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au constituit 576,8 mil. metri cubi, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind monitorizarea acestui segment al pieţei energetice.

Cel mai mult şi-au diminuat consumul agenţii economici, cu 17,2%, până la 102,2 mil. metri cubi. Populaţia a consumat 182,3 mil. metri cubi (-6,1%), iar instituţiile bugetare – 32,4 mil. metri cubi (-4,5%).

Creşterea consumului s-a înregistrat doar în cazul întreprinderilor din sectorul energetic - 259,9 mil. metri cubi, cu 1,4% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.  

Astfel, în structura consumului de gaze, cea mai mare cotă, de 45% a  revenit întreprinderilor din sectorul energetic. Ponderea consumatorilor casnici a fost de circa 32%, a agenţilor economici – 18%, iar a instituţiilor bugetare – de 5,6%.

Livrările de gaze naturale, în expresie valorică, au constituit circa 3,5 mlrd lei, suma fiind în creştere cu 20,9% faţă de acceeaşi perioadă a anului trecut, fapt determinat de majorarea preţului de achiziţie a gazelor naturale”, informează Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie: gaze | naturale

Comentarii (0)

 

Related news

Sus