Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-27/un-politzist-shi-complicele-acestuia-cercetatzi-penal-pentru-corupere-pasiva-25871.html
Data: Jul 27, 2012 (11:29)

Un poliţist şi complicele acestuia cercetaţi penal pentru corupere pasivă

Un inspector al poliţiei rutiere şi un cetăţean din Rîşcani sînt cercetaţi penal de către Centrul anticorupţie fiind suspectaţi de corupere pasivă.

În fapt, conform denunţătorului, poliţistul ar fi extorcat de la el 250 euro pentru nedocumentarea unui accident rutier în care acesta era implicat şi restituirea actelor pe automobil şi a permisului de conducere.

Banii urmau să fie transmişi omului legii prin cetăţeanul din Rîşcani care „intermedia afacerea” şi care a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celor 250 euro marcaţi „mită CCCEC”.

Astfel, în privinţa celor doi a fost pornită o cauză pentru „corupere pasivă”, infracţiune ce prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Actualmente, intermediarul este reţinut pentru 72 ore, iar poliţistul este cercetat în stare de libertate.

Menţionăm că de la începutul anului 2012, CCCEC investighează 61 cazuri de corupţie