Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-26/moldova-va-participa-cu-stand-na-ional-la-expozi-ia-toamna-de-aur-din-moscova-in-cadrul-careia-va-av-25859.html
Data: Jul 26, 2012 (18:05)

Moldova va participa cu stand național la Expoziția ”Toamna de aur” din Moscova, în cadrul căreia va avea loc și un Forum economic moldo-rus

”În premieră, Moldova va participa cu stand național la ediția a XIV-a a Expoziției agroindustriale ”Toamna de aur” din Moscova, Rusia, care va avea loc în perioada 11-14 octombrie 2012”, a informat șefa Direcției Expoziții și Târguri a CCI a Moldovei Marina Petrov, menționând că lucrările de pregătire pentru organizarea standului național deja au demarat.

Potrivit sursei citate, în cadrul programului de afaceri al manifestării se preconizează și organizarea unui Forum economic moldo-rus. ”Ținând cont de faptul că Federația Rusă este unul dintre principalii parteneri pentru exportul produselor agroalimentare din Moldova, participarea întreprinderilor autohtone la Iarmarocul de produse agricole și la Forum va contribui la intensificarea relațiilor comerciale dintre cele două țări. Expoziția este considerată cel mai important forum agrar al statelor din CSI și Europa de Est, la care anual participă întreprinderi de top din sectorul agroindustrial”.

Camera de Comerț și Industrie invită să participe la standul național al RM la Expoziția ”Toamna de Aur-2012” agenții economici din sectorul agroindustrial, producători din sectorul alimentar și vinicol, gospodării țărănești, producători agricoli, organizații comerciale, institute de cercetare.

Tematica expoziției cuprinde tot sectorul agroindustrial: produse alimentare și băuturi, echipamente pentru industria alimentară și de prelucrare a produselor agricole, pentru zootehnie, semințe, selecție, sectorul veterinar, reproducere, hrană, tehnică agricolă, turism rural ș.a. În mod tradițional, o secțiune este dedicată participanților din străinătate și regiunilor Federației Ruse.

În cadrul expoziției vor mai avea loc prezentări, concursuri, seminare, conferințe în domeniul agricol și al securității alimentare.
”Toamna de Aur-2012” le va oferi întreprinderilor mari, IMM, dar și gospodăriilor țărănești posibilitatea de a se promova, a-și găsi parteneri de afaceri, a-și mări volumul vânzărilor și a se familiariza cu noile tehnologii agroindustriale.

Organizatorii standului național al Republicii Moldova la Expoziția agroindustrială ”Toamna de aur” din Moscova sunt Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Organizația de Promovare a Exportului și Atragere a Investițiilor.

Participarea întreprinderilor autohtone va fi finanțată parțial din fondurile Programului de Promovare a Exporturilor și Atragere a Investițiilor, iar CCI este responsabilă de asigurarea logisticii necesare pentru organizarea standului național și Forumului Economic.