Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.07.2012

Ministrul Justiției s-a întâlnit cu președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie de la București

Ministrul Justiției s-a întâlnit cu președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie de la București

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, s-a întâlnit ieri cu Gheorghe Emacu, președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie de la București, pentru a discuta unele aspecte ale procesului de redobândire a cetățeniei române de către cetățenii Republicii Moldova.

Gheorghe Emacu l-a informat pe Oleg Efrim că se află la Chișinău pentru a identifica soluții de îmbunătățire a acestui proces de redobândire a cetățeniei române și a anunțat că ar putea iniția un șir de amendamente la Legea ce reglementează acest proces, pe care ar urma să le propună ministrului român al Justiției, Titus Corlățean. După discuțiile pe care le-a purtat cu colegii săi din Ambasada României în Republica Moldova, Gheorghe Emacu a recunoscut că există anumite probleme, dar l-a asigurat pe Oleg Efrim că autoritățile de la București depun eforturi constante pentru a le oferi cetățenilor Republicii Moldova condiții din ce în ce mai bune în care pot beneficia de această oportunitate. Interesul nostru este ca Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România să funcționeze cât mai limpede și bine, a subliniat președintele acesteia.

Oleg Efrim l-a asigurat pe președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie din România de tot sprijinul necesar, îndemnându-l să-i semnaleze direct orice tentative ale unor funcționari de la Chișinău de a transforma într-o afacere procesul de redobândire a cetățeniei române. Suntem ferm deciși să punem capăt unor asemenea practici, a declarat Oleg Efrim.

Gheorghe Emacu și echipa care îl însoțește urmează să continue discuțiile necesare pentru fluidizarea procesului de redobândire a cetățeniei române cu responsabili din Direcția notariat și avocatură a Ministerului Justiției de la Chișinău și cu cei de la Serviciul Stării Civile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus