Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.07.2012

Procuratura Anticorupție a deferit justiţiei cauza penală în privinţa angajatului Primăriei capitalei, învinuit de trafic de influenţă

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei cauza penală în privinţa specialistului principal al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Consiliului mun. Chişinău, învinuit de trafic de influenţă.

Potrivit actului de învinuire întocmit de procurori, bărbatul, activînd în calitate de specialist principal al Direcţiei menţionate, a pretins şi a primit de la reprezentantul prin procură al unui agent economic 300 euro, care constituie prima rată din totalul sumei de 10 mii euro.

Transmiterea banilor a avut loc în luna martie curent în curtea blocului Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei mun. Chişinău.

Specialistul este învinuit că a pretins şi a primit banii susţinînd că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Curţii de Apel Chişinău, în scopul de a determina un judecător să emită o hotărîre judecătorească privind prelungirea termenului de arendă a unui lot de pămînt cu suprafaţa de 0,15 ha din Chişinău, în folosul agentului economic.

În privinţa învinuitului a fost aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile.

De menţionat, că momentul primirii banilor în suma de 300 euro de către specialist a fost difuzat de unele mijloace mass-media din ţară, fapt ce a determinat intreruperea măsurilor operative de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală, efectuate în cadrul cauzei penale pe faptul traficului de influenţă.

Procurorii au expediat cauza penală în instanţa de judecată doar în baza probelor administrate pînă la scurgerea de informaţii exprimată în difuzarea rezultatelor măsurilor operative de investigaţii.

Cauza penală a fost expediată în judecătoria Centru  pentru examinare în fond, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus