Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-20/dupa-jaf-bc-comertbank-sa-ishi-continua-activitatea-in-regim-normal-25792.html
Data: Jul 20, 2012 (18:24)

După jaf, BC Comertbank SA îşi continuă activitatea în regim normal

Banca comercială Comertbank îşi desfăşoară activitatea în regim standard, toate filialele şi agenţiile băncii deservesc clienţii persoane fizice şi juridice, oferind toate produsele şi serviciile băncii. Reprezentanţii băncii colaborează activ cu organele de drept în urmărirea cazului de jaf al Agenţiei Nr. 5, Filiala Nr. 1,  aflate în mun. Chişinău, str. Petru Zadnipru 2/1, care a avut loc în dimineaţa acestei zile .

În urma atacului de azi dimineaţă nimeni dintre cei prezenţi la moment în agenţie, clienţi sau angajaţi, nu au avut de suferit. Agenţii de pază au ajuns la faţa locului imediat ce sistemul de securitate video a înregistrat atentatul.

Conducerea băncii, împreună cu organele de drept au decis să nu divulge alte detalii până la finalizarea anchetei, pentru a nu prejudicia mersul acesteia. Rezultatele vor fi anunţate la sfârşitul investigaţiilor.  

Potrivit unui comunicat de presă la băncii, activele BC Comertbank SA la 30 iunie 2012 au constituit 646,1 milioane de lei. Banca deţine o reţea de filiale şi agenţii în Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Potrivit Comisariatului general de poliție, atacul a fost săvârșit de două persoane cu măști medicale pe față, care au intrat în sediul băncii și amenințând angajații au scos din casă banii cash. Suma exactă încă nu se cunoaște, dar este cunoscut faptul că depășește 1 mil lei (80 mii USD). Potrivit datelor organelor de drept, bandiții erau înarmați.