Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-07-19/colaborator-al-depozitarului-natzional-al-valorilor-mobiliare-a-fost-condamnat-25774.html
Data: Jul 19, 2012 (10:23)

Colaborator al Depozitarului Naţional al Valorilor Mobiliare a fost condamnat

Un angajat al Depozitarului Naţional al Valorilor Mobiliare a fost condamnat la 5 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe Piaţa Valorilor Mobiliare pentru o perioadă de 4 ani.

Acesta a fost învinuit de Procuratura Anticorupţie de folosirea intenţionată a situaţiei de serviciu în interese materiale şi personale, şi pentru confecţionarea documentelor oficiale false.
 
În fapt, în perioada iulie-septembrie 2010 inculpatul exercita funcţia de preşedinte –interimar al SA ”Depozitarul Naţional al Valorilor Mobiliare”  .

Tot în anul 2010 în baza încheierilor Judecătoriei Economice de Circumscripţie şi a Judecătoriei Sectorului Centru a fost interzis „Depozitarului Naţional al Valorilor Mobiliare" de a efectua careva acţiuni de înstrăinare a pachetului de acţiuni în număr de 997798 unităţi, cota parte deţinută de către o persoană fizică într-o firmă şi de a elibera extrase de pe un cont depozitar.

Acţionând contrar interdicţiilor aplicate de către instanţele judecătoreşti, inculpatul, manifestînd interes material şi personal de acordare a sprijinului necesar unor persoane, a transferat acţiunile nominalizate de la un agent economic la altul.

Prin aceste acţiuni inculpatul a contribuit la deposedarea de dreptul de proprietate al persoanei fizice asupra pachetului de acţiuni deţinute, valoarea cărora constituie 997798 lei.

Bărbatul a fost condamnat şi pentru că în septembrie 2010 a denaturat conţinutul actelor oficiale emise de SA “Depozitarul Naţional al Valorilor Mobiliare” şi a eliberat  extrasul cu date denaturate de pe un cont depozitar.

Prin extras se confirma faptul că pachetul de acţiuni în număr de 1995596 al unui agent economic este înregistrat şi deţinut de un alt agent economic pe care inculpatul îl „proteja”.

Sentinţa cu drept de atac în ordinea stabilită de legislaţie, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.