Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.07.2012

Ministrul Justiției a retras licența de activitate a patru avocați

Patru avocați - Gheorghe Sobieski-Camerzan, Snejana Roșca, Nicolae Ciumac și Iulia Deleu - au rămas fără dreptul de a exercita profesia, printr-un ordin semnat astăzi de ministrul Justiției, Oleg Efrim, ca urmare a unor decizii aprobate de Comisia pentru Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

În particular, Comisia de Etică și Disciplină a constat că Iulia Deleu a comis în activitatea sa abateri disciplinare exprimate prin neeliberarea documentelor contabile, jignirea cinstei și demnității unor persoane, încălcarea prezumției nevinovăției comisă intenționat, precum și acționarea în mod ilegal în detrimentul fostului client, folosindu-se de informația obținută de la acesta sau alte persoane.

La rândul său, Nicolae Ciumac a făcut uz de acte false pentru a obține licența de avocat, după ce a fost concediat din Procuratură, pentru fapte compromițătoare.

În cazurile Snejanei Roșca și a lui Gheorghe Sobieski-Camerzan, Comisia a dispus retragerea licențelor de exercitare a profesiei de avocat după ce cei doi au suferit o condamnare, rămasă definitivă în urma deciziei instanțelor judecătorești.

Potrivit Ministerului Justiției, avocații sancționați urmează să restituie Consiliului Asociației Avocaților licențele și legitimațiile în termen de 10 zile. Controlul asupra executării acestor ordine este pus în sarcina Direcției notariat și avocatură a Ministerului Justiției, fiind aduse la cunoștință Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus