Trimite e-mail | Printeaza
Externe
18.07.2012

Bulgaria: Un autocar cu turişti din Israel a sărit în aer, alte patru au luat foc

Cel puţin trei persoane au decedat, iar alte 29 au fost rănite după ce într-un autocar cu turişti din Israel s-a produs o explozie în parcarea aeroportului internaţional al oraşului bulgar Burgas (sud-estul Bulgariei), informează Ministerul bulgar de Interne. În urma exploziei produse în jurul orei 17.30 alte patru autocare au luat foc. Surse neoficiale susţin că numărul victimelor este mai mare decât cel anunţat.

Preşedintele bulgar Rosen Plevneliev şi ministrul afacerilor externe Nikolai Mladenov au decolat spre Burgas.

Potrivit unor informaţii preliminare, în autocarul în care s-a produs explozia se aflau 40 de turişti din Israel. Ministerul bulgar de Interne nu poate confirma însă dacă printre victime nu sunt şi cetăţeni ai altor ţări, în condiţiile în care în momentul exploziei aeroportul era plin de turişti din diferite colţuri ale lumii.

Deocamdată autorităţile bulgare nu au confirmat că este vorba de un atentat, dar presa din Israel susţine că cel mai probabil explozia a fost provocată de un act terorist. Zona aeroportului este blocată de poliţie.

Potrivit site-ului oficial al aeroportului consultat de Agerpres, pentru după-amiaza şi seara de miercuri nu a fost programat niciun zbor dinspre sau înspre România, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus